Information til kursusudbyder

OBES står får OptikBranchens EfteruddannelsesSystem og har til formål at sikre en høj standard af efteruddannelsestilbud til gavn for hele professionen. OBES ejes i fællesskab af hhv. Optikerforeningen og Serviceforbundet – Urmagerne og Optikerne, hvor Optikerforeningen fungerer som sekretariat for OBES.
Proceduren for godkendelse af kurser fortsætter som hidtil, dog arbejdes der på at systemet bliver mere digital og man som kursusudbyder kan ansøge om kursuspoint direkte i vores system. Dvs. I skal fortsat sende ansøgning til Tina Jørgensen på tj@optikerforeningen.dk og benytte vedhæftede ansøgningsblanket.

Vi har et samarbejde mellem Sverige og Norge som betyder at et kursus der er godkendt i et andet land og gentages med samme foredragsholder/-e betragtes som godkendt i Danmark, dvs. der skal fortsat laves en ansøgning for at få kursusnummeret, men der skal ikke betales gebyr for dette kursus. Samtidig gælder også at hvis kurset afholdes i et andet land er dette lands godkendte point også gældende for de danske optikere/optometrister.